Kabels op reis

De moderne reiziger, en zeker de moderne zakenreiziger, reist met een hele verzameling elektrische apparaten: scheerapparaat, laptop, zaktelefoon, organizer, walkman... En al die apparaten hebben draden. Sommige alleen een voeding om de batterijen op te laden, andere hebben veel meer snoeren.

Je kunt die draden natuurlijk los in de koffer smijten. Als de koffer groot genoeg is maakt dat het inpakken snel. Maar het uitpakken niet: alles in de knoop.

Met iets meer discipline en een vooruitziende blik kun je de draden ook netjes oprollen, samenbinden met een elastiekje of een ijzerdraadje, en dan pas in de koffer stoppen. Bij het uitpakken scheelt dat veel tijd.

Probleem is dat die elastiekjes en ijzerdraadjes altijd kwijtraken. Sommige mensen, waaronder ik, hebben daarom de gewoonte aangenomen om die hulpmiddeltjes na het ontrollen van de kabels weer aan de kabel vast te maken. Dat werkt prima: het ijzerdraadje voor de oortelefoon zit om de draad van de oortelefoon, het elastiek voor de ethernetkabel zit om de ethernetkabel en het klemmetje voor de modemkabel zit aan de modemkabel. Alles keurig geregeld en geen gezoek bij het inpakken.

... totdat je een kabel uitleent aan een collega. Tien tegen een dat je de kabel terugkrijgt, maar het ijzerdraadje niet.

Bert Bos <bert at phonk.net>
Gemaakt: 20 maart 2002